Guide til valg af elevationsseng

Vi opholder os en tredjedel af vores liv i vores seng og vi alle kender til behovet for en god nats søvn. Men hvordan vælger man lige den rette elevationsseng, hvad skal man være opmærksom på, hvor finder man de bedste priser, hvilke fjedre skal man have i madrassen og meget mere. Det er typiske spørgsmål som man stiller sig selv, her giver vi dig det fulde overblik, du kan finde test og anmeldelser af de enkelte elevationssenge, sammenligne priser og meget mere.

Vælg den rigtige størrelse

Hvis i er et par der søger efter elevationssenge, så tænker du måske at det bedste vil være at købe en dobbelt elevationsseng, men meget forskning viser at det bedste ofte er at købe to separate senge, det er der nemlig en rigtig god grund til.

Det er nemlig sådan at vi alle har specielle behov for en seng, det kan være din partner har brug for en hård seng, mens du har meget mere behov for en blød seng og madras som former sig mere efter kroppen. Det kan være en rigtig god ide at få noget professionel rådgivning i forbindelse med valget af din nye elevationsseng.

Valg af madras og fjedre

Når der skal vælges madras er det en god ide enten at få noget hjælp, det kan nemlig være svært at vurdere alene hvilken madras der er bedst til netop dine behov. Start med at ligge dig godt tilrette i sengen på ryggen, få en person til at prøve at komme en hånd ind under det nederste af din ryg. Kommer hånden let igennem, så er madrassen for hård og støtter ikke nok op. Det skal med andre ord ikke være muligt at få en hånd igennem, madrassen skal følge kroppen uden at den bliver så blød at man falder langt ned i sengen.

Derefter bør du prøve at ligge dig på siden, her kan du få personen til at vurdere hvor lige din rygsøjle ligger. Hvis det er svært kan han eller hun med hænderne markere din rygsøjle og dermed se om den giver et stort udsving. Du bør finde en madras hvor du kan ligge på siden og rygsøjlen er plan, det vil sige at hofter og skuldre skal let kunne synke lidt ned i madrassen, dog ikke for meget da det vil give en negativ virkning, det vigtigste at huske er at rygsøjlen skal være plan.

Valg af topmadras

En god topmadras kan gøre underværker ved din seng, det kan være forskellen på en god nats søvn og dårlig søvn. men hvilken topmadras type skal man gå efter? Her giver vi dig lidt information om de forskellige typer og hvad du kan forvente dig.

Topmadras i latex – Latex er et naturmateriale som er yderst åndbart, så hvis du ofte føler at du har det varmt om natten og ville ønske der være lidt mere luft, så kunne det være ideelt at overveje en topmadras i latex da det giver mere luft til kroppen.

Topmadras i skum – Mens nogen ønsker at have mere luft omkring sig om natten, så er der andre der ønsker mere varme. En topmadras i skum vil slutte sig mere fast omkring kroppen og dermed give mere varme, samtidig med det så er topmadrasser i skum ofte kendt for at give mere støtte til kroppen da de former sig mere efter kroppens form.

Perfekt til dig der gerne vil læse i sengen

Hvis du elsker at læse eller se fjernsyn fra din seng, så er det også vigtigt at du har den rigtige position i sengen så det er behageligt for dig. Du kender måske til det at du ligger dig i sengen med en god bog, du ligger dig fladt og stabler en masse hovedpuder for at holde hovedet, efter noget tid synker du bare ned og ender med at få ondt i nakke og ryggen. Så prøver du at læse på siden, men det er umuligt at ligge ordenligt på siden og læse.

Med en elevationsseng, kan du køre sengen i den helt rette position så du kan læse og slappe af, der er støtte til nakke, ryggen og du vil endda ligge godt med benene. Med andre ord så er en elevationsseng en rigtig god løsning til dig som elsker at læse i sengen.